PDA

Tam Versiyonunu Görüntüle : AUTOCAD te çizimi taşırken ölçü çizgileri karışıyor



6-9
11-12-2004, 06:20
Autocad te ölçülendirilmiş bir çizimin yerini move komutuyla değiştirdim zaman ölçü çizgileri darma dagın oluyor.. yani kelimenin tam anlamıyla ölçüler sapıtıyor... fakat çizimin copy komutuyla taşıdıgım zaman böyle bir sorun olmuyor... bende her seferinde ölçüleri patlatmaktan bıktım.... bunun nedeni nedir... bana bunu açıklayacak ve çözüm önerisinde bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.... bıu sorun 2002 versiyonundan veri var....

Onur Arat
11-12-2004, 10:01
Açıkcası bende uzun zamandır aynı sorunla boğuşuyorum bir çözümü varsa duyduğuma çok sevinicem.
Ben eğer ölçülü bir çizimi taşımam gerekirse copy ile taşıyıp erase-previus( e enter p enter) ı kullanıyorum. Bulabildiğim en hızlı çözüm bu.

celebra
11-12-2004, 14:14
4 yıldır autocad kullanıyorum ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım, ölçülendirme sistemini kontrol ettim ama bir şey bulamadım. bence program kurulumundan kaynaklanan bir hata (kurulum sırasında bir hata olabilir)

Mourner
11-12-2004, 15:31
ah o defpoints layer i yok mu...

cadçi
12-12-2004, 17:02
İlk ölçülendirme yapılacaksa , setvar->dimassoc-> 1 olmalı.
Eski ölçülerinizin move veya mirrorda bozulmasını istemiyorsanız, dimdisassociate -> enter -> tüm ölçüler seçilir -> enter.

Kolay gelsin.

etic
12-12-2004, 19:09
bunun başka bir çözümüde move yapacağınız ölçü çizgilerini patlatmak ama bu çok tercih edilen birşey değildir :) önermek istemem yani :p kolay gelsin

kybele
12-12-2004, 23:09
continue dimension yaparsanız ölçüler kayar çözümü
1- ya continue dimension yapmadan ölçülendirirsiniz (bu zor olan)
2- copy ile taşıyıp erase-previus( e enter p enter)
3- çizime başlamadan veya ölçülendirmeye başlamadan çıktı alacağınız kağıdı oturtun öle verin ölçüyü

ama en mantıklısı 2.sidir söliim

celebra
13-12-2004, 08:59
continue dimension yaparsanız ölçüler kayar çözümü
1- ya continue dimension yapmadan ölçülendirirsiniz (bu zor olan)
2- copy ile taşıyıp erase-previus( e enter p enter)
3- çizime başlamadan veya ölçülendirmeye başlamadan çıktı alacağınız kağıdı oturtun öle verin ölçüyü

ama en mantıklısı 2.sidir söliim
sürekli continue dimension kullanırım, böyle bir sorunla karşılaşmadım, üçüncü maddede söylediğiniz de gerçekten çok zor, bir çizimde paftanızı hiç kaydırmadan çalışmak neredeyse imkansızdır. en mantıklı çözüm copy ile taşıyıp eskiyi silmek gibi görünüyor.

Taurus_NE
15-12-2004, 12:38
Selamlar
arkadaşlar aynı sorun benimde başımda bunun iki sebebi var birincisi; kybele'nin yazdığı ikinciside; şu shift ile sağ tuş yaparak açılan osnap settings ayarlarıyla alakalı penceredeki yardımcı osnaplardan birini seçiyor ve o şekilde ölçilendirme yapıyoruz (perpendicular,insert v.b) ozamanda ölçülendirmeleri taşımıyor neden olduğunu anlamadım ama özellikle denedim ve taşımada sıkıntı yarattı.Yinede şunu söyleyeyim herzaman için geçerli değil bazen oluşuyor bu sorun.
başarılar...

SinefLu
15-12-2004, 18:10
hiç böyle 1şeyle karşılaşmadım..
eğer ölçüler herhangi 1 layerdaysa kilitliyse 10danda olabliri..
gerçi o zaman hiç taşınmaz.. :D

comez
16-12-2004, 10:58
autocad de bir objenin taşınmamısı için mutlaka o na ait katmanın kilitli olmasından kaynaklanır. bunun baska bi acıklaması yoktur. Cok uzun zamandır 2D autocad kullanıyorum bahse konulu sorun kesinlikle kullanılan katmanın kilitli olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Öneri : Kullandığın katman muhtemelen rengi aynı olan başka katmanla karıstırıp çizmisindir.Tasımak istemediğin katman da aynı olabilir. Benim bildiğime bir objenin taşınmasını engellemenin baska bir yolu varsa belirtirseniz sevinirim. Ayırca ölçüler blok halinde olduğundan STRETCH ile secili iken gerekli noktalarında oynarsan deişir.

İyi çalışmalar...

Taurus_NE
16-12-2004, 11:54
Selamlar
comez'e bilgidir
yaklaşık 6 yıldır autocad kullanıyorum R14 ile başladım şu anda 2005LT kullanıyorum vede şu ana kadar 1 kez bile layer kilitlemedim ama 6-9'un başına gelen benimde defalarca başıma geldi kilitlemekle alakası olmayan bir durum bu
başarılar...

comez
16-12-2004, 14:31
ölçülendirmeyi nasıl verdiğiniz hakkında tam olarak bilgim yok yalnız burada bana göre hatalı ölçülendirmenin sonucunu göstermek istedim. Bana göre hatalı ölçülendirmenin sonucunda sizin bahsettiğniz taşıma esanasındaki bozukluklar yasanıyor. Resimlerini Ekte gönderdim. Umarım mod lar icin hatalı sayılmaz. Dürüst olayım kuralları okumadan burada cevap yazıyorum :) Not olarak eklemek istediğim ise birinci sekilde ki ölçü çizgilerinin düzensizliğidir. Kırmızı daire icine aldığım noktalar STRETCH komutu ile çizim yaptıktan sonra düzeltilebilir bu sekilde sorununuz çözülebilir. Ben böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım. Taurus_NE bilgi icinde tesekkür ederim :D celebra notlar icin tesekkür edeyim bi daha :)

İyi Çalışmalar.

6-9
20-12-2004, 18:28
arkadaşlar bu sorun 2000 ve daha önceki versiyonlarda yok...ama daha sonraki bütün versiyonlarda bu sorun mevcut.... çömezin bahsettigi gibi kilitlemeden kaynaklansaydı ölçüler taşınmazdı...ki bende taşırken bütün layerları her ihtimale karşı açıyorum....
bence bu Autocad in kendisinden kaynaklanıyor....ve sanırım bunun net bir çözümü yok...
autocad te bug da olabilir... autocad refarans kitaplarına baktım bu konuyla ilgili... ve yapılan ölçü ayarlarının benimkinden farksız olmadını gördüm... ayrıca express tool eklentiside 2005 te çalışmıyor....
bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim...

comez
21-12-2004, 08:31
yau bu sorunla ben niye karsılasmıyorum anlattım ya :) sadece ölçü çizgilerini işaretlendiği noktaların aynı hizada(nizami) durması gerek. Aksi takdirde taşırken blok olan yazı kayıyor. Ben baştan beri bütün ölçü çizgilerini aynı hizada yapıyorum. Bahsettiğim hiza ölçünün işaretlendiği ilk nokta ile son noktanın ve ölçü çizgisinin aynı hizada olması gerek.

Hatta yukarıdaki resimde ölçü çizgisini noktalardan biraz uzak tutmusum yine hiç bir şey olmadı taşırken.

ankara
01-08-2005, 20:47
çizimi taşıdığımda ölçü çizgilerinin dağılması problemini benimde başımı çok ağrıttı.teşekkürler cadçi.söylediği yol işe yarıyo.artık çizimim ve ölçü çizgikerim ayrılmaz bi ikili oldular

simerenya
08-08-2005, 08:55
İlk ölçülendirme yapılacaksa , setvar->dimassoc-> 1 olmalı.
Eski ölçülerinizin move veya mirrorda bozulmasını istemiyorsanız, dimdisassociate -> enter -> tüm ölçüler seçilir -> enter.

Kolay gelsin.
Çok saol dostum sayende bu sıkıntıdan kurtuldum aynen dedğin gibi problem ortadan kalktı çok teşekkur ederim.

murathacialioglu
17-08-2005, 13:23
Aslında bu problem değil. Sadece autocad için yeniliklerden birinin daha henüz tam olarak çalışamamasından kaynaklanıyor. Amaç ölçü çizgilerini belirli noktalara ilişkilendirmek. O nokta uzadığında kısaldığında otomatik olarak ölçüyü güncelleme. Fakat move komutu ile o kadar iğrenç şeyler ortaya çıkıyor ki sinirleri bozuyor. Cadcinin söylediği sistem değişkenin var olduğunu biliyor ama bir türlü hangisi olduğunu bilmiyordum. Sağol ne diyeyim allah sevdiğine kavuştursun.

batoo
14-10-2005, 20:41
Aktaran ve anlayan : Batuhan
Kaynak zat : Ellen Finkelstein

Çözüm Şöyle...

Autocad ölçüleri çizerken [ Dimassoc ] değişkenine göre ölçü çizimlerini yaratıyor..

DIMASSOC [Enter]

[0] : patlamış ölçü çizgileri yaratıyor

Yani eğer ölçülendirme yapmadan önce [ Dimassoc ] 0 olarak ayarlanmışsa tüm çizilen ölçüler patlamış olarak yaratılıyor.

[1] : non-associated yani çizimle (duvarlar vs) ile ilişkilendirilmemiş çizimler yaratıyor. ki Bizim aradığımız bu... Eğer Ölçülendirme yapmadan önce DIMASSOC [Enter] =1 yaparsanız bundan sonra çizimde yaratıcağınız ölçüler karşılaşacağınız kaymalaraı YAPMAYACAKTIR.... HEyooo

[2] : İşte suçlu variable değeri... DIMASSOC = 2 olarak ayarlanmışsa bu durumda ölçüler çizimle (duvar vs ) ile ilişkilendirilmiş olarak yaratılacaktır. DİKKAT Autocad i ilk açtığınızda bu DIMASSOC değeri 2 olarak açılıyor neden böyle oluyor bilmiireemmm

Şİmdi Dosyanızı açıp DIMASSOC değerini 1 olarak ayarlarsanız bu sorunla artık karşılaşmazsınız...EĞEERRR....

Daha önce yaptığınız bir çizim varsa onu açarak aşağıdaki işlemleri yapın o çizimdeki sorunlarıda bertaraf edersiniz...

DIMDISASSOCIATE Enter [Çizimde ölçüler kitli olmadan tüm elemanları seçin] Enter
Şöyle bir rapor çıkıcaktır ... : 125788... disassociated...

Şimdi daha önceki işlemleri COPY MOVE yaparsanız sorun yok...

Command ve variable notları
DIMASSOC : VAriable : Ölçü çizgileri ilişkilendirme değişkeni
DIMDISASSOCIATE : İlişkilendirmeyi Yoket
DIMREASSOCIATE : Yeniden ilişkilendir.
DIMREGEN : Ölçü çizgileri Göünümünü tazele REGEN gibi.

ÖĞRETMEN
26-06-2008, 14:33
Ben_de bu sorunu yaşadım. Ölçülendirmesi yapılmış bir planda çözüm bilmiyorum, ama ölçülendirme yapmaya başlamadan önce options'dan user preferences'i tıklıyoruz, oradan make new dimensions associavite'deki işareti kaldırıyoruz. Böylece o dosyada ölçüler kaymaz içiçe geçmez. Ama dediğim gibi ölçülendirmeye başlamadan önce yapmanız gerekir.

architurk
26-06-2008, 15:06
DIMDISASSOCIATE (uzun ve akılda kalması zor) komutunun kısayolu dda'dır, bilgilerinize...

mimar mahmut
26-06-2008, 16:45
komut satırına dda yazın enter yapın çizimi seçin sağ klik yapın istediğimiz yere taşıyablirsiniz